Samstag, 4. Oktober 2008

Vanduo saugo nuo vėžio

Amerikos tyrinėtojai atrado sensaciją: gėrimai saugo nuo
vėžio. Netgi gerdamas vandenį žmogus gali riziką susirgti
vėžiu sumažinti iki 80 procentų.


Mokslininkų užduotis atrodė gana sudėtinga. Harvard Universiteto
Cambridge tyrinėtojų grupė ieškojo apsaugos nuo pūslės vėžio.
Buvo pasiruošta ilgam darbui, tačiau labai greitai buvo išsiaiškinta,
kad vanduo yra vienas iš stebuklingųjų medžiagų. Buvo nustatyta,
kad geriant pakankamai vandens, galima pūslės vėžio
galimybę sumažinti iki 60 procentų. Papraščiausias paaiškinimas
būtų: vanduo atskiedžia kenksmingas medžiagas ir išplauna jas
prieš joms įsitaisant pūslės sienelėse ir tuo būdu neleidžia
atsirasti vėžiui...


Kas mažai skysčių geria, padidina vėžio riziką. Taip pat ir kiti tyrimai patvirtino stebuklingą vandens galią. Buvo nustatyta, kad vandens trūkumas sukelia dramatinius kraujo apytakos, svarbių organų aprūpinimo svarbiais mineralais ir vitaminais, deguonimi bei hormonais sutrikimus. Kadangi kūnas pirmiausia aprūpina smegenis, pirmiausia mociančia gynybinių ląstelių gamyba kraujuje. Rizika susirgti vėžiu didėja.
Kas antras zmogus geria per mažai arba neteisingai. Jeigu geriame pakankamai, pageriname savo imuniteta 50 procentu per 4 savaites ir sumažiname per puse riziką susirgti vėžiu.
Konkrečiai kūno apsauga nuo vėžio atrodo šitaip: 1. Geriausia yra gerti vandenį, kuriame yra kuo mažiau angliarūgščių bei mineralų, nes toks vanduo yra lengvesnis, jis sugeba kuo daugiau kenksmingų medžiagų sujungti ir išplauti.
2. Pasirinkti vandenį, kuriame yra kuo mažiau nitratų( ne daugiau nei 10 mg į litrą). Buvo nustatyta, kad nitratinis vanduo gali padidinti galimybę susirgti skrandžio ir pūslės vėžiu.
3. Gerti mažiausiai 2-3 litrus vandens per dieną. Šis kiekis sumažina per pusę galimybę susirgti žarnyno ligomis.

Išvada: kas įvairias sultis po truputi ir daug vandens geria, gali galimybę susirgti vėžiu sumažinti iki 80 procentų.


Trumpai:
1. 6 stiklinės vandens per diena sumažina pūslės vėžio galimybę per pusę. Kiekviena sekanti stiklinė atima sekančius 7 procentus.
Kas antras žmogus virš 40 metų geria per mažai. Pasekmė yra ta, kad kūno dalelės gali 45 procentus mažiau skysčių išsaugoti, ląstelių kokybė ir apykaita sublogėja ir didėja ligų rizika.
2. Natūralios obuolių sultys neutralizuoja nuodingas medžiagas. USA studijos parodė, kad su savo ekstremaliu natūralaus vitamino C kiekiu( 180 kartu stipresnis nei sintetinis), obuolių sultys gali vėžį sukeliančias molekules neutralizuoti. Tai yra ypač svarbu rūkantiems, nes kiekviena cigaretė atima iš organizmo 30 mg vitamino C.
3. Kas pastoviai geria geriamą jogurtą ar kefyrą, padidina reguliariai virškinimo encimus. Susireguliuoja rugščių gamyba ir sumažėja galimybė susirgti skrandžio bei stemplės susirgimais.
4. Arbata geriantys gyvena ilgiau. Kas išgeria 14 puodelių žalios ar juodos arbatos per savaitę, sumažina vėžio ar širdies infarkto galimybę 44 procentais. Jeigu geriate tik retkarčiais, sumažinate vistiktai apie 28 procentais.
5. Pienas saugo nuo krūties vėžio. Piene esanti Linoleno rūgštis sustabdo vėžinių ląstelių augima krūties srityje.
6. raudonas vynas sustabdo vėžio auglius. Jau seniai žinoma, kad raudonas vyras saugo ir nuo širdies infarkto. Kas nemėgsta vyno, gali pasirinkti raudonų vynuogių sultis. Užtenka 1 stiklo per dieną.
7. Pomidorų sultys-stebuklingas ginklas. Jos neleidžia vėžiui įsitaisyti ypač prostatoje bei plaučiuose. Mokslininkai pataria išgerti 1 stiklinę per dieną.
8. Šeivamedžio sultys yra ne tik geras ginklas nuo peršalimų, bet ir nuo vėžio, nes turi labai reto seleno. Užtenka išgerti 2 šaukštus šių sulčių, kad užpildyti seleno rezervus.
9. Kiviai apsaugoja kepenis bei plaučius. Patartina suvalgyti po 1 kivį kasdien.

1 Kommentar:

Unknown hat gesagt…

Idomus straipsnis. Vienas is nedaugelio tokia tema, kur keliose vietose pritariamai palinksejau. Imunitetas vezio gydyme is tiesu svarbus, imuniteto stiprinimas tikrai gali padeti, vanduo be abejones yra imunitetui ir apskritai organizmui itin naudingas. Taciau, kad tiesiogiai gydo vezi (isplauna kenksmingas medziagas) labai abejoju. Rekomenduoju paskaityti apie prostata ir jos vezi, vezys juk susiformuoja prostatos parenchimoje, t.y. ne šlaples sienelėje - idomu, kaip vanduo gali pasiekti tokias vietas. Bet jei kalbama apie zarnyna, priestarauti nekyla ranka, skamba logiskai.