Samstag, 4. Oktober 2008

Ananasas-ne tik persišaldymų žudikas

Jis yra geltonas, sultingas ir jo skonis nuostabiai saldus-ananasas.
Tačiau šis vaisių karalius nėra tik skanus, jis pasižymi ir
medicininiais požymiais. Jis pagydo gerklės skausmus, veikia išvis prieš
persišaldymus, mažina pilvo skausmus ir t.t. Taip pat pasižymi savo
mažu kalorijų kiekiu ir yra vienas iš pagrindinių dietinių produktų.
Kosmetikoje ananasas pasižymi savo encimais, kurie gerina odos
išvaizda bei neleidžia atsirasti raukšlėms....

Jau indėnai naudojo ananasą gydomaisiais sumetimais.
Du dalykai išskiria ananasą iš kitų vaisių: didelis kiekis vitamino C ir mineralų bei baltymus skaidančio Bromelaino. Ananasas mažina kraujo spaudimą, pagyvina virskinimą, valo kraują nuo nuodingu medžiagų bei kraujagysles nuo apnašų. Dažnai gydytojai išrašo vaistus su Bromelainu nuo persišaldymų, menstruacinių skausmų bei atsiradus klimakretinio periodo požymiams. Bromelainas gerai paveikia ir žmogaus meilės gyvenima, tad nuo meilės pavargusiam partneriui galite drąsiai pagaminti ananaso salotų.
Ananasą geriausiai valgyti šviežią. Didžiausias Bromelaino kiekis yra susikaupęs ananaso viduryje, todėl jo geriau neišmesti, nebent yra labai sumedėjęs. Konservuotuose ananasuose Bromelaino jau nebėra, nes jis dingsta ananasą apdorojant aukšta temperatūra.
Kuo labiau prinokęs ananasas turi ir daugiau naudingų medžiagų. Perkant reikia pasižiūrėti, kad vaisius atrodytu gerai, nebūtu labai kietas ir spalva būtu tolygiai geltonai raudona, prie lapų turi jie skaniai kvepėti. Ananasai yra vieni iš tų vaisių, kurie nebenoksta nuskinti ir greitai genda, todėl juos reikia greitai suvalgyti.
Kadangi ananasas turi ir daug vitamino B, jis yra ir nuostabus vaisius kosmetikai. Ananaso košelė yra užtepama ant veido bei įmasažuojama i odą. Jis veikia ir prieš senatvės plėmus. Juos tereikia patepti su trupučiu ananasų sulčių, kad nubluktu.
Nors ananasas ir yra fantastiškas dietinis vaisius, nėra patartina ilgiau nei vieną dieną matintis ananasu ir tik juo. Tokiu atveju gali atsirasti pavojingų gyvybei naudingų medžiagų trūkumų, ypač baltymų.

Keine Kommentare: