Samstag, 4. Oktober 2008

Nuostabi šypsena ir sveikučiai dantys- su šiais patarimais tai yra pasiekiama...

  • 30 minučių taisyklė

Geriate apelsinų sultis pusryčiams? Jokiu būdu nevalykite tuojau po to dantų-taip yra nutrinama dantų paviršutinė danga, nes rūgštus maistas suminkština dantų emalę. Geriau palaukite pusvalandį, tada valykite.

  • paslėpti dantų žudikai

baisesni už čiulpinukus-bananai. Jie yra minkšti, visur kimbantys, pilni vaisinio cukraus- pats geriausias mišinys, iš kurio bakterijos gamina rugštis, kurios vėlgi atakuoja emalę. Tas pats yra ir su čipsais, makaronais bei balta duona. Juose esantis krakmolas taip pat labai greitai pavirsta į rūgštis.

  • Sūris

Kartais nebūna laiko nusivalyti dantis po valgio. Geriausia išeitis yra sūris. Jį bevalgant, dantų emalė pasidengia riebalais bei baltymais- apsauginiu sluoksniu nuo karieso bakterijų. Taip pat yra pagerinamas pH burnoje.

  • elektrinis dantų šepetukas ar mechaninis?

tyrimai parodė, kad tiek elektrinės, tiek mechaninės dantų valymo priemonės yra vienodo efektyvumo. Išskyrus naujausias vibruojančias elektrinių šepetukų galvutes.

  • Dantų pasta

Geriausia pasta turi atitikti du reikalavimus: 1. į jos sudėtį turi įeiti fluoridas, kuris mažina karieso susirgimus iki 60%. 2. "šlifavimo efektas" turi būti ne didesnis, nei 45-kitaip gadina dantis.

  • Rūgštys

Ledo arbatos, uogienės, guminukai-visur pilna citrinos rugšties arba E330- agresyvios pridetinės medžiagos, kuri netgi kalkėm valyti yra naudojama. Ši agresyvi rūgštis tiesiog sugadina dantų emalę.

  • Dėmiu valiklis

Tabakas, arbata, raudonas vynas palieka ant dantų bjaurias dėmes.Tyrimai parodė, kad nuo šių dėmių padeda kramtomoji guma. Kas kasdien 3 kartus po dvi gumas po valgio apie 15 minučių kramto, sumažina dėmes iki 64 procentų.

  • profesionalus dantų valymas

Karta per metus galima nuėjus pas dantista pasinaudoti profesionaliu dantų valymo metodu su ultragarsu bei specialiais milteliais. Tam dantistas turi turėti atitinkamą įrangą. Vokietijoje toks valymas kainuoja 60-120 Eurų, tačiau dantys blizga kaip nauji ir yra tikrai 100 procentų švarūs.

  • Jogurtas naikina dantų apnašas.

Jeigu suvalgysite kasdien po indelį natūralaus jogurto, po šešių savaičiu matysis žymus dantų apnašų pamažėjimas-tai nustatė Japonų mokslininkai. Priežastis yra lakto bakterijos, kurios yra natūralaus jogurto sudėtis. Jos pagerina burnos flora ir tuo pačiu sumažėja burnos kvapas iki 80 procentų.

  • Dantų draugas

geriausias karieso žudikas yra žalioji arbata. Buvo nustatyta, kad geriant šią arbatą, žymiai sumažėja cukraus kiekis burnoje ir bakterijos tiesiog miršta iš bado. Geriausia išgerti 3 puodelius per dieną.

  • Gyvenimo draudimas

apie 40 % dantų paviršiaus nepasiekia joks normalus dantų šepetukas ir ten veisiasi širdies ligas sukeliančios bakterijos. Tarpdančius reikia taip pat valyti su spec. šepetukais arba su spec. šilko siūlu, skirtu dantų valymui. Yra nustatyta, kad žmonės, pastoviai valantys tarpudančius, gyvena apie 7 metus ilgiau.

  • idealus baltumas

siūlomi idealūs dantų balintojai yra medicweiß(blend-a-med) ir sensation white(Colgate). Šie produktai dirba be cheminių balintojų, o tiesiog su didesniais pastos grūdeliais, kurie dantis geriau nušveičia.

  • teisinga valymo technika

Svarbu yra ir teisinga dantų valymo technika. Dantų gydytojai pataria dantų šepetuką laikyti prie dantų 45 laipsnių kampu ir vienoje vietoje sukti 10 ratukų, tada valyti sekančius dantis. Ant galo lengvai nuvalyti sukandimo paviršių. Valyti ne trumpiau, kaip 3 minutes.

1 Kommentar:

Unknown hat gesagt…

Manau, kad dantu akmenu naikinimas yra labai svarbus dalykas, jei norime turėti savus, o ne implantus.