Samstag, 4. Oktober 2008

Gripas

1. Naudoti gripo epidemijos metu. Sutarkuoti svogūno galvutę ir 10-15 min. kvėpuoti svogūno skleidžiamu aitriu kvapu.

2. Vitaminingas gėrimas. 40 gr. švarių pušų spyglių užpilti 215 gr. vandens, įberti 8 gr. cukraus, įmesti 1 citrinos žievelę ir uždengti. 30 min. pavirti. Perkošti, įpilti citrinos sulčių ir gerti po 50-100 ml. per dieną.

3. Sumaišyti 2 dalis aviečių ir 2 dalis šalpusnio lapų, ir 1 dalį raudonėlio. Valgomą šaukštą mišinio užpilti stikline verdančio vandens, 20 min. palaukti, perkošti. Gerti po pusę stiklinės 3-4 kartus per dieną.

4. Į ketvirtį litro degtinės įberti aitriojo pelyno. 21 dieną laikyti tamsioje vietoje, po to nukošti. Gerti po 20 gr. kartą per dieną, jeigu peršalote ar sušalote. Vartoti ne ilgiau kaip 2-3 dienas.

5. Sumaišyti aviečių šakeles su liepžiedžiais (lygiomis dalimis). Valg. šaukštą mišinio užpilti 1 stikline verdančio vandens. Po 20 min. nukošti. Gerti po stiklinę karšto nuoviro prieš naktį.

6. 1 saują susmulkinų juodojo serbento šakelių užpilti 4 stiklinėmis vandens. Virti 5 min., po to ant silpnos ugnies - dar 4 valandas. Nakčiai išgerti po 2 stiklines šilto nuoviro. Ligos metu gydymą pakartoti 2 kartus.

7. Valgomą šaukštą aviečių užplikyti 1 stikline verdnčio vandens. 20 min. palaukti ir gerti karštą , po 1 stiklinę 2 kartus per dieną.

8. Pesišaldžius. 1-2 arbat. šaukštelius jonažolės užpilti 1 stikline verdančio vandens. Palaikyti 30 min., perkošti. Gerti 2-3 kartus per dieną keletą savaičių.

9. Persišaldžius. Imti antaninės obels lapų ir žiedų lapelių. Išvirti arbatą ir gerti persišaldžius, kosint.

Keine Kommentare: