Samstag, 4. Oktober 2008

20 PATARIMU ZIEMAI

Patarimai, kaip sekmingiau isgyventi ziemos laikotarpi...

1. druskingas juros oras sudrekina ir pralaisvina kvepavimo takus ir tuo palengvina ar panaikina kosuli.Bet del to nebutina prie juros vaziuoti.Slogai panaikinti, tereikia keleta kartu nosi praplauti su juros druskos tirpalu( tris ziupsnelius i stikline vandens) arba nusipirkti druskos tirpalo purskiamus ar lasinamus nosies vaistus is vaistines.Taip pat kosuliai naikinti galima tuo skysciu gerkle pagurguliuoti arba inhaliuoti.

2. Sportuojant,o ypac plaukiojant, begiojant ar vaziuojant dviraciu gaminasi taip vadinamas laimes hormonas, kuris sustiprina imuniteta.

3. siuo saltu, slapiu laikotarpiu kiekvienas saules spindulelis yra labai svarbu zmogaus organizmui. Yra patariama per diena bent 20 minuciu eiti pasivaikscioti, kas ne tik nuotaika pakelia, bet ir pagerina kraujo apytaka.

4. Vanduo yra pats geriausias grozio eleksyras, todel yra butina per diena maziausiai 2 litrus isgerti. Jie reikalingi, kad isplauti is organizmo nuodingasias medziagas.Be to jei per mazai geriama, organizmas traukia dregme is odos ir ji isdziuna bei susirauksleja.

5.Papuoskite savo gyvenima spalvomi, pvz: melyna nuramina, raudona suteikia energijos, oranzine privercia pasijusti laimingu...

6.niekas geriau nepanaikina bloga nuotaika, stresa kaip silta vonia. Be to etheriniai aliejai ar zoleliu vonios padeda atsikratyti persisaldymo.

7.Po 2 valandu saunos galima kaip naujai gimusiu pasijusti.Prakaituojant iskiriamos nuodingos medziagos susikaupusios organizme, be to kacio ir salcio kaitaliojimas pagerina kraujo apytaka ir stiprina imuniteta.

8.Kvapu aliejai su mosus suteikia butui puikia atmosfera ir pakelia nuotaika.

9.Pagrindinis ginklas kovoje pries persisaldyma yra vitaminas C.Todel siuloma ypac citrusinius vaisius, vynuoges, tamsias uogas ir bulviu daug valgyti.Odai labai svarbus kremai su vitaminu C, nes jie pagerina kraujo apytaka, odai suteikia rasva ir sveika atspalvi.

10.Geros nuotaikos kvapai yra ir citrusiniai kvapai.

11.Juros darzoves turi daugiau naudingu mineralu, nei koks kitas produktas: fluorida, kalziu, gelezi, mangana, joda ir karotina. Ir svarbiausia jie neturi beveik jokiu kaloriju.

12.Jei neturite jokio noro sportuoti, tai tiks ir laiptais aukstyn-zemyn lipti.Tai pagerina kraujo apytaka, treniruoja koju ir sedynes raumenis.Dar geriau yra sokti, nes sokant yra ne tik raumenys treniruojami, bet ir su muzikos pagalba laimes hormonai suaktyvinami.

13.Rytais visa kuna istrinti su kietu ranksluosciu, geriausia prie atviro lango- pakelia nuotaika, pagerina kraujo apytaka.

14.ypac geros prieziuros saltu oru reikalauja musu lupos.Geriausiai jas kasdien pries iseinant patepti scpecialiu lupdaziu, kuris apsaugo ir nuo zalingu saules spinduliu(UVA,UVB).Sutrukinejusias lupas patepkite alyvu aliejumi ir pamasazuokim su minkstu sepetuku.

15.sausa oda reikalauja daug prieziuros, jai reikia daug dregmes ir riebalu.Geriausia ja istrinti su aromatiniais aliejais.

16.Kam visada kojos sala, padeda prieskoniu vonios, arba patepti su kraujo apytaka skatinanciais kremais.

17.Ypac svarbu ziema daug darzoviu valgyti, bet pats geriausias yra brokolinis kopustas, kuris turi daug kalcio, magnezijaus, vitamino C. Be to jis saugo nuo vezio ir stiprina sirdi.

18.veido odai saltu oru reikia taip pat geros prieziuros.Ja reikia kuo dazniau patepti drekinanciais kremais, bet ne veliau kaip valanda pries iseinant is namu.

19.Kam ziema kraujo apytaka sublogeja, siuloma dazniau "zvake" padaryti: atsigulti ant nugaros ir kojas kuo auksciau iskelti.Taip pat padeda plaukiojimas, greitas vaiksciojimas ir gerimai su citrina.

20.Apsildymo isdziovintas oras, saltis ir vejas isdziovina musu oda, todel galima ja istepti ir alyvu aliejumi.

Keine Kommentare: