Samstag, 4. Oktober 2008

26 PATARIMAI PAVASARIUI

Pavasaris jau nebe uz kalnu. Cia keletas pasiulymu sveikatos tema pavasarejant...

1. Saltas ziemos ir apsildymo issausintas oras nukamavo oda. Ji atrodo isitempusi, sutrukinejusi ar net nesti. dabar labai svarbu ja palepinti, prausti su tuo paciu patepanciais oda muilais, naudoti daugiau kremu visam kunui, kurie suteikia jusu odai sviezumo ir gaivumo, kaip pavyzdziui pH5 Eucerin.

2. Pati geriausia dienos pradzia dabar yra po dusu. Svarbiausia pradeti siltu vandeniu ir baigti saltu, nes toks prausimasis pagerina kraujo apytaka, treniruoja kraujagysles, pagreitina deguonies ir naudingu medziagu transportavima i lasteles.

3. Geriausias ginklas pries pavasarini nuovargi yra begiojimas, vaiksciojimas ar vaziavimas dviraciu gryname ore. Kadangi dabar musu organizmas atgyja, dideliu greiciu dalijasi musu lasteles ir sunaudoja daug deguonies, todel labai svarbu nors tris kartus per savaite papildyti deguonies rezervus.

4. Fantastiskas energijos skleidejas yra kvapas, todel dabar ne maziau svarbu pasirupinti kokiu citrusiniu ar ziedu kvapu kvepalu, kurie pazadins jusu uzsimiegojusia siela.

5. Per riebus ziemos maistas sunaudojo ir musu vitaminu santaupas. Todel pasirupinkite ju papildymu. Geriausi energijos paketai yra ananasas arba papaya.

6. Kylant temperaturai, issiplecia musu kraujagysles ir sumazeja kraujo spaudimas- tikra moteru problema.Tai galima siek tiek pataisyti su salciu. Sumazinkite kambario temperatura arba panardinkite pedas i vandeni su ledukais ir po to gerai nusausinti.

7. Padeda ir ranku masazas: masazuokite, trinkite, minkykite, kol susils. Svarbus su nyksciu apie 5 minutes i kito delno viduri lengvai spaudziantys judesiai.

8. Naturalus nuotaikos pakelejas yra Jonazole.

9. Madoje yra blizguciai, tad kodel sau gyvenimo nepablizginus? - suteikite siek tiek saules atspindzio isorei, nesvarbu ar nagu lakas ar makijazas, ar paprasciausiai akiu seseliai.

10.Naudokites kiekvienu saules spinduliu, kurie skatina vitamino D gamyba- svarbu kaulams, dantims ir raumenims. Kiekviena pasitaikiusia proga iseikite pasivaikscioti- nesigailesite.

11.Nesvarbu, ar geltoni narcizai, ar raudonos tulpes- spalvos, kaip ir sviesos signalai gerina nuotaika, taigi leiskite pavasariui jus pasveikiti su savo nuostabiom spalvom.

12.Mada ir makijazas siulo naujas spalvas ir naujas galimybes, taigi pasiduokite naujos mados srovei. Nusipirkite nauja lupdazi, nusidazykite plauku sruoga arba nusipirkite naujus marskinelius.

13.lengvi drabuziai tuojau pat parodo ir musu per ziema susikaupusius lasinukus. Pats laikas paskelbti jiems kara. nebutina tuojau begti i sporto studija, uztenka naudotis praktiskais kasdieniniais dalykais: lipkite laiptais vietoj naudojimosi liftu, eikite kur galite pesti ar vaziuokite dviraciu vietoj to, kad sesti i masina ar autobusa.

14.Kadangi saule dar nera tokia stipri, tai siuloma pasimegauti savo odos rudumu is tubeles.

15.Nieko nera geresnio, nei maudytis vonioje. Dabar siuloma sielai ir odai atgaivinti pasinaudoti svieziais, kaip citrina kvepianciais aliejais ar kitokiais vonios vandens putojimo pagalbininkais.

16.Pavargusioms rankoms atgaivinti pabandykite istepti jas storai kremu, uzsidekite medvilnines pirstines ir leisti per nakti isigerti.

17.Truputis streso yra ne taip jau ir blogai, bet per daug nera gerai. Siuloma tiesiai atsisesti, uzdeti ranka ant pilvo ir giliai i pilva per nosi ikvepti. Ora sulaikyti trumpam ir visa iskvepti per burna. Ranka jauciame kaip pilvas issipucia ir paskui susitraukia.

18.Pasilepinkite save ir "pasimaudykite" roziu vandeny: ryte issitrinkite su juo visa oda, o vakare galima imasazuoti roziu alieju.

19.Nusitrinkite siurkscia ziemos oda ir ji pasidarys svelni ir minksta: galite tai padaryti ne tik su peelingu, bet ir su siurksciu razu. Tai taip pat pegerina kraujo apytaka.

20.Pasidarykite sviezinancia ir drekinancia kauke: imkite 2 dalis tarkuoto agurko ir 1 dali varskes. Viska sumaisyti, uztepti, palaikyti 10 min. ir siltu vandeniu nuplauti.

21.Du katus per savaite i sauna-isplauna visus nuodus ir slakus. Po saunos butinai isgerti litra mineralinio vandens.

22.Slaunu odai pagerinti, itrinkime kasdien oda tamprinanciais cremais.

23.15 min. popiecio miegas pakrauna jusu energijos atsargas. Taciau ilgesnis miegas jus tik dar labiau nuvargins.

24.Phenylethylaminas, korio yra kakavoje, yra energijos ir laimes saltinis. Daugiausia jo rasite juodame sokolade.

25.Kvietiniu daigu aliejumi istrinti plaukai ir per nakti palikti isigerti(ryte gerai isplauti) suteikia plaukams blizgesio.

26.zensenio arbata yra puikus sielos ir kuno zadintojas.

Keine Kommentare: